Detailing draait om de details
Geen enkele auto rijdt zo goed als een nieuwe. Niets zo muzikaal als het gebrom van een motor die pas werd vastgeschroefd. Niets zo stralend als een onaangetaste carrosserie die staat te blinken in de zon. Dat is niet anders bij een nieuwe bedrijfsauto. Alle fleetmanagers zien hun vloot graag stralen, zeker tijdens wisseling van bestuurder. Hoe wij jouw vloot doen blinken als een spiegel? Detailing in vier stappen, meer hebben we niet nodig.
1. Wassen
We starten elke detailing met een grondige wasbeurt. Met PH-neutrale shampoo, speciaal voor autolak, zepen we de wagen volledig in. Wees er maar zeker van dat we niets overslaan. Alle wielkasten, kieren en naden staan uiteindelijk in het sop. Met een zachte washandschoen en wat perslucht drogen we het voertuig. Vervolgens gaan we aan de slag met klei. Daarmee kan je niet alleen boetseren, maar evengoed verwijdert het ingevreten teer, zure regen, boomsappen en dode insecten. Een ware dieptereiniging van je carrosserie.
2. Polijsten
Je auto mag daarna dan wel proper zijn, de kleine putjes en krasjes blijf je zien. Is je auto bij een vorige wasbeurt niet correct gewassen of niet volgens de juiste manier gepolijst, dan kunnen er krassen voorkomen. Deze swirls of hologrammen polijsten we volledig weg. En geen zorgen, wij bouwen het machinaal polijsten altijd volgens de regels van de kunst op: van een grove pad gaan we stapsgewijs over naar een uitpolijstpad met zeer fijn polijstmiddel. Langzaamaan en millimeter per millimeter polijsten we de toplaag van de lak weg zodat je carrosserie weer volledig glanst alsof hij vers de showroom uitrijdt. Alle polijstresten verwijderen we met ultrazachte microvezel doeken.
3. Coaten
Je auto ziet er na polijsten zo goed als nieuw uit. Maar de lak is nu zo zacht als een babyvelletje en moet daarom beschermd worden tegen externe invloeden, zoals vuil, zure regen en insecten. Dat kan met wax of met een coating. Rijd je veel kilometers? Dan raden we hoe dan ook een keramische coating aan. Dit noemen we ook glascoating of nanocoating. Het vormt als het ware een extra hard schild over de autolak, hecht zich vast aan de toplaag en stoot vuil en water af. Maar let op, dit wil niet zeggen dat je je auto niet meer hoeft te wassen. De coating stoot vuil af, maar hardnekkig vuil blijft soms hangen. Belangrijk is dan om het meteen te verwijderen, je auto periodiek te wassen en door ons onderhoud te laten uitvoeren. Een keramische coating maakt al deze stappen sowieso een pak eenvoudiger. En bovendien krijgt de auto een diepe, warme en reflecterende glans.
4. Interieur reinigen
De neus wil ook wat. De geur van een nieuwe auto is iedereen welbekend. Stel je eens voor dat die weer zo kan ruiken? Daarom nemen wij het interieur ook onder handen. Na een volledige dieptereiniging ontgeuren we elk voertuig met Biozone, een handig apparaat dat met ozon alle onwenselijke geuren neutraliseert. Adem in. Hij ruikt weer als vroeger.
Een auto die er nieuw uitziet en rijdt alsof je net de parking van de autodealer uitrijdt, is dat niet de droom? Ideaal dus voor jouw fleet, en zeker op vlak van inpasbaarheid.