Reinigingsprocessen

Samen staan we sterk. Daarom hebben wij in mei 2016 de handen in elkaar geslagen met Kleentec (NL). Gom Food en Kleentec bieden de voedingsindustrie hoogwaardig specialisme. Hierbij zijn we actief in de markten van vlees, kip, vis, groente, maaltijden, sauzen en brood/banket.

Inmiddels maken meer dan 160 gerenommeerde bedrijven in de food en feed industrie gebruik van onze diensten. Meer dan 1.500 specialisten leveren dagelijks de vele productieruimtes van onze klanten schoon op. Al naargelang jouw behoeftes regelen we een mix van droge reiniging, natte reiniging en extra ondersteunende taken.

Droge reining

Een totaal reinigingsproces dat bestaat uit de voorbehandeling, het verwijderen van resten en de nabehandeling. Dit doen wij onder andere voor bakkerijen, zoetwaren- en chocoladefabrieken of -ateliers.

Grof vuil verwijderen
Manueel gaan we zoveel mogelijk losse productresten verwijderen. Alle ingedroogde en aangekoekte productresten pakken we aan met een pelletmes.

Handmatig reinigen
Hier nemen we alle onderdelen (indien nodig) van de machines/lijnen af, om deze op te poetsen.

Desinfecteren
Uiteraard desinfecteren wij alle daarvoor in aanmerking komende lijnen, machines en onderdelen. Dit gebeurt aan de hand van geïmpregneerd alcoholhoudende doekjes of door verneveling met behulp van een doseerpomp.

Vloer vegen
In deze stap maken we de vloer vrij en vegen we alle losliggende productresten op. Deze deponeren we vervolgens in de daarvoor bestemde container.

Vloer nat reinigen
Om de vloer helemaal proper te maken, gebruiken we een mop of schrobzuigautomaat om de vloer nat te reinigen. Uiteraard kunnen wij de natte vloer indien gewenst opnieuw drogen.

Natte reiniging

Om jouw vlees-, vis- of groentefabriek te reinigen, maken wij gebruik van natte reiniging. Belangrijk hierbij is dat onze experten rekening houden met de aanwezige elektrische installaties/componenten. Je kan dus met een gerust hart de schoonmaak uit handen geven.

Voorspoelen (middendruk)
De allereerste stap in het proces. Hier spoelen we jouw productieruimte en machines voor. Zo is alles klaar om naar de volgende stap over te gaan: inschuimen.

Schuimreinigen
Om jouw lokalen, machines en onderdelen spic en span te maken, schuimen we deze in. Tijdens het inwerken van het schuim reinigen we de moeilijk bereikbare plaatsen handmatig. Na het inwerken, spuiten we alles af zodat al het schuim weg is.

Desinfecteren
Er zijn heel wat machines en onderdelen die gedesinfecteerd moeten worden. Dit doen onze schoonmakers uiteraard ook. Alle onderdelen aan de machine of productielijn worden van beneden naar boven met een desinfectiemiddel besproeid of bespoten. Bepaalde machines en onderdelen desinfecteren we handmatig. Nadat alle micro-organismen gedood zijn, spoelen we deze grondig na.

Naspoelen (middendruk)
Zoals je hierboven kan lezen, spoelen we telkens na het schuimreinigen en het desinfecteren alles grondig na. Resultaat: een veilige en propere werkplaats.

Extra diensten

Kratten, pallets en bakken reinigen
Vind je het vervelend en tijdsrovend om jouw gebruikte kratten, pallets of bakken zelf te reinigen? Dan kunnen wij hier een handje bij helpen en nemen wij deze taak graag van je over. Op die manier kunnen jouw medewerkers zich volledig focussen op de corebusiness, wat op lange termijn dan weer kosten bespaart. Een win-win dus!

Productieklaar maken / productieondersteunende taken
Wil je dat jouw mensen zich uitsluitend bezighouden met de productie en doen waar zij goed in zijn? Onze specialisten kunnen hen hierin ondersteunen. Na het reinigingsproces, zetten zij voor jouw medewerkers de productie reeds klaar. Zo kunnen zij meteen hun werkzaamheden starten, zonder enig tijdsverlies.

Bacteriologische controles
Naast visuele controles voeren wij bij Gom ook bacteriologische controles uit. Hier beoordelen onze experten de huidige status van de voedselveiligheid door het afnemen van monsters/stalen.

Reinigingsmaterieel
Naast het reinigen van jouw productieomgeving en machines, kunnen wij uiteraard ook zelf de nodige reinigingsinstallaties en materialen voorzien. Zo werken wij onder meer met reinigingssatellieten en schrobzuigmachines.   

Mobiele teams voor eenmalige opdrachten
Onze mobiele teams zijn flexibel inzetbaar en als het ware ons neusje van de zalm. Deze specialisten zetten we in als back-up en kennen samen met het vaste team het reilen en zeilen binnen jouw productieomgeving. Zijn jouw koelelementen of dampkappen toe aan een schoonmaakbeurt of moeten de plafonds worden gereinigd? Onze mobiele teams staan klaar om deze taken op zich te nemen.  

Benieuwd naar onze schoonmaakoplossingen voor jou?