Geschiedenis

geschiedenis

In 1966 werd de ‘Gebouwen Onderhoud Maatschappij’, ofwel Gom, door J.G. Geurts als handelsonderneming in schoonmaakproducten opgericht.

geschiedenis

Nadat in 1972 een contract met de gemeente Rotterdam werd afgesloten voor het schoonmaken van 200 scholen, kreeg Gom vestigingen in Groningen, Utrecht, Amsterdam en Den Haag.

geschiedenis

In 1974 sloeg Gom zijn vleugels uit naar België. De eerste klant is Ford Tractor in Antwerpen. Inmiddels tellen we ruim 3.500 medewerkers en leveren we een compleet en geïntegreerd pakket van soft- en hard facilities.

1986

De échte uitbreiding in Nederland gebeurde pas in de jaren 1979 tot 1986. Dat was de periode waarin Gom Security Services, Gom Tapwacht en Prorest Catering werden opgericht, en grote speler Breijer door ons werd overgenomen. 

1989

In 1989 wordt vanuit België de stap naar Frankrijk gezet met de oprichting van Gom Enterprise de Nettoyage in Lille. Facilicom France breide snel uit en kreeg al snel een hoofdkantoor in Parijs. In 2017 verkoopt Facilicom Group zijn activiteiten aan branchegenoot Atalian.

1996

Alleen het schoonmaakbedrijf gebruikt nog de naam Gom, daarom krijgt het overkoepelende bedrijf in 1996 een nieuwe naam: Facilicom, een samentrekking van 'facilitaire combinatie'.

2003

In 2003 neemt Facilicom het Londense schoonmaakbedrijf Permaclean over. Het is de start van Facilicom UK en Ireland. In 2021 maakte Facilicom Group bekend dat het zijn activiteiten in de UK en Ireland om strategische redenen verkoopt.

Medewerker Food&i

In 2020 maakt Facilicom Group bekend dat het zelfstandig weer een nieuwe cateringtak in de markt zet onder de naam Food&i.

Facilicom, Trigion, beveiliging, bewakingsfirma, beveiligingsfirma, beveiligingsbedrijf, security bedrijven, facilitaire dienstverlening, beveiliger, facilitaire dienstverlening, beveiliger, facilitaire dienstverlening, bewakingsdienst, beveiliging inhuren, beveiliging bedrijven, professionele bewakingsagenten, clusterbewaking, veiligheidsagent, beveiliger

In 2023 maakt Trigion geen deel meer uit van Facilicom België. Het bedrijf wordt overgenomen door de franse groep Torann.